Utställning Ekebyhovs slottsgalleri, Ekerö
GRÄNSLANDET Skulptur & fotografi
Vernissage 15/4 kl 12.00
Öppet helger 12-16
Vardagar 10-16 med lunch 10.30-13.30 p
Utställningen pågår till den 30 april.
GRÄNSLANDET
”Yvonne Nimar arbetar främst i sten, glas och lera. Ofta i kombination med varandra. Men också i kombinationer med pigment, bladguld, tyll, glasyr och brons. I stenen tar hon bort, hugger av. I leran lägger hon på. Trycker på bit för bit. Glaset formas genom att blåsa luft in i den smältande materian. Andningen är också central i hennes andra skulpturer. I ansiktena. Hur en ung gestalt håller andan… Hur en annan ger ifrån, andas ut. Yvonne Nimar blåser liv i leran. I stenen. I glaset”.
Ingrid Furre
Yvonne Nimar har haft i ett stort antal separatutställningar i Sverige och jobbar även med offentliga uppdrag. Nimar är representerad i ett flertal kommuner och landsting i Sverige och Norge.
Varmt välkomna!